انرژی خورشیدی

برق خورشیدی یکی از بهترین فناوری های ۱۰۰ سال اخیر می باشد که می توان به کمک یک پنل خورشیدی و تجهیزات جانبی با استفاده از انرژی موجود در نور خورشید ، انرژی الکتریکی تولید نمود . امروزه در بسیاری از کشور های اروپایی از پکیج برق خورشیدی به عنوان منبع اصلی و یا حتی مکمل سیستم برق رسانی خانه استفاده می شود زیرا تولید انرژی از این روش تقریبا رایگان بوده و به غیر از هزینه راه اندازی اولیه ، شامل هیچ هزینه دیگری نمی باشد .

اصلی ترین قطعه به کار رفته در یک پکیج برق خورشیدی ، پنل خورشیدی یا همان صفحه خورشیدی می باشد که از کنار هم قرار گرفتن سلول های خورشیدی ساخته می شود . هر کدام از این سلول ها ، انرژی خورشید را دریافت و به انرژی الکتریکی تبدیل می نمایند . انرژی تولید شده توسط این سلول ها پاک و فاقد آلاینده های محیطی بوده اما نمی توان به طور مستقیم از آن استفاده نمود .

یکی از مهم ترین دلایل عدم امکان استفاده از انرژی تولید شده توسط پنل های خورشیدی به صورت مستقیم ، کم بودن ولتاژ و جریان خروجی آن ها می باشد . همچنین در ساعاتی که بیشترین حجم انرژی الکتریکی توسط پنل ها تولید می گردد ، اوج مصرف انرژی نبوده و بسیاری از تجهیزان الکتریکی از قبیل تجهیزات روشنایی در وضعیت خاموش قرار دارند . برای همین از یک منبع ذخیره سازی انرژی مانند باتری خشک برای ذخیره کردن استفاده می شود .

باتری های مورد استفاده در چنین سیستم هایی را می توان مانند یک استخر پر از آب در نظر گرفت و انرژی الکتریکی تولید شده توسط پنل ها مانند آب وارد شده به این استخر . هر مقدار ظرفیت و تعداد باتری های مورد استفاده در سیستم برق خورشیدی افزایش پیدا کند ، میزان انرژی ذخیره شده و در نتیجه مدت زمان برق رسانی افزایش می یابد . از طرفی قدرت و تعداد پنل های به کار رفته باید جوابگوی پر کردن باتری های مورد استفاده باشد . مانند یک استخر ، اگر میزان آب وارد شده کافی نباشد ، با آهنگ برادشت آب از درون آن  برابری نکند ، استخر سریع تر خالی می شود .

نکته بسیار مهمی که در اینجا می بایست به آن توجه نمود ، نوع برق ذخیره شده در باتری می باشد که نمی توان توسط آن تجهیزات الکتریکی مانند یخچال و تلوزیون را روشن نمود که برای برطرف کردن چنین مشکلی از قطعه ای به نام اینورتر یا مبدل برق DC به AC استفاده می شود که برق ذخیره شده در باتری را به برق مناسب برای راه اندازی تجهیزات برقی را فراهم نماید .

پکیج برق خورشیدی مکمل

در بسیاری از مناطق مسکونی و در برخی ساعات از شبانه روز به خصوص ساعات پر مصرف ، برق شهر قادر به تامین انرژی مصرفی خانه ها نمی باشد و ممکن است با نوساناتی همراه باشد که این نوسانات می تواند برای تجهیزات الکتریکی موجود در منزل مخرب باشد . همچنین ممکن است برای ساعاتی برق قطع شود که در این صورت هیچ کس دلش نمی خواهد این وضعیت را تحمل نماید .

برای همین سیستم های برق خورشیدی مکمل به وجود آمدند که با به کارگیری یک سیستم پیشرفته به نام UPS که در مقالات بعدی به ساختار آن و کاربرد آن اشاره خواهد شد ، می توان در صورت قطعی برق و یا وجود نوسانات از انرژی ذخیره شده در باتری ها که با استفاده از پنل خورشیدی شارژ شده اند ، برای برق رسانی به خانه استفاده می شود . بدیهی است در چنین سیستمی از پنل ها و باتری هایی با ظرفیت کمتر استفاده می شود زیرا در برخی ساعات از برق تولید شده توسط خورشید استفاده می شود . همچنین سیستم های مدیریت مصرف انرژی EMS نیز از چنین تکنیکی برای کاهش هزینه های برق مصرفی استفاده می کنند .

شرکت مهندسی کنترل سازان فرایند مفتخر به حضور گسترده در این عرصه بوده و با ارایه راهکار های مهندسی و برترین برندهای تجهیزات همیار و همکاران کارفرمایان و متقاضیان گرامی میباشد

برای آشنایی بیشتر با انرژی خورشیدی می توانید به لینک پنل خورشیدی و انرژی خورشیدی از سایت ویکی پدیا مراجعه نمایید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *